Friday, February 19, 2010

Sony Ericson w960i

wallaaa....dalam wishlist 2010 aku, aku nak handphone baru dan dalam Januari sahaja aku telah mencapai wish aku itu. Tapi, handphone tersebut bukanlah baru (tak bau kedai), secondhand saja..pemilik asal adalah officemate aku iaitu En Mohd Fariz..aku beli dengan harga RM550 dan aku telah menjual 2 bijik handphone nokia (daun + nokia cikai) aku dengan harga RM250. So, aku spend RM300 aje untuk handphone separa baru itu..

Dengan bangganya aku mempersembahkan (chewah) handphone separa baru aku iaitu SE W960i...
tadaaaaaaaaaaa....


nampak biasa je kan..tapi, notbad la function dia..

yang best:
  1. touchscreen (smoooth jugak even x sesmooth iPhone)
  2. memory dia yang besar - built in 8gb (no memory card slot) - aku dah transfer semua lagu dalam laptop aku pun still ada 7gb free space..huh!!
  3. sound dia best sebab ni walkman series
  4. batery dia yang notbad bertahan
  5. support wifi - so any time boleh access internet secara percuma especially kat KL yang dah macam fully wifi integrated nih..
yang kurang best:
  1. gambar dia kategori biasa sahaja - 3.2mp tapi tak sehebat 3.2mp cybershot series - no flash tapi light only - autofocus yang biasa saje - kalau zoom, auto change to 2mp or 1mp or worst case to vga
  2. SMS function - agak lembab ketika menaip message dengan laju
hmm...what else ek??overall ok laa...function lain seperti 3g juga ada...kesimpulannya, aku suka handphone ni dan rasa berbaloi-baloi lah..dan my next wish handphone aku ialah xperia..hehehe

disertakan beberapa contoh gamba hasil tangkapan w960i ku ini:


my workstation

outdoor picture

untuk lebih info tentang handphone ni, boleh la dirujuk dengan En Google..heheh

[wawa]

2 comments:

suarahati salmie said...

uploadlah gambar kat office tu byk2 ckit

Salwa Saalodin said...

tak banyak pun gamba kat opiz..nanti la cari balik..