Monday, February 22, 2010

Duit Yang Cantek!!

Yuhuu..

Kita dah biasa tengok duit Malaysia kan? Design duit kita cantek tapi agak formal dan patriotik. Jom kita sekodeng rupa bentuk duit negara lain plak. Negara mana aku pun kurang pasti (ada yang tau, ada yang tak tau). Tapi design diorang cun2 laa. Artistic!!

















Bila agaknya Malaysia nak design duit yang cun2 dan penuh artistic kan..

[wawa]

3 comments:

~ h a n i m h u s i n ~ said...

hype,,

nk share pngalaman masa g HK..
duit diorang ada mcm2 design..
klu x silap 3 jenis bank kot yg keluarkn duit utk HK..

so sbgi cth, 10HKD ada 3 design,,
pastu ada yg duit skeleng gak utk 10HKD dia.

10HKD dpt la beli air mineral botol besar.
=]

mysarah said...

uish cik wawa.. mane ko dapat sume ni? ko beli sekali dgn ic p. ramlee nn tunku tu ker?

Salwa Saalodin said...

wah wah wah...sangat la berbeza the way diorang produce money compare to us kan...

tanx ms. Hanim for the info...(saye x penah gie obersee lagi)ekekee

sara: aku x beli laaa...ni orang kasik..(kasik emel)hehehee