Wednesday, February 24, 2010

Making of AVATAR!!

AVATAR!!

The most expensive movie in the world..satu lagi movie dari James Cameron selepas dia memecahkan rekod dunia perfileman dengan cerita TITANIC lebih kurang 10 tahun yang lalu. Cerita ni bertahan kat wayang lebih dari 2 bulan. Almost 3 months, semua wayang fullhouse sebab movie ni. Yang 3D pun laku habis laa. CD2 dia pun cepat je abeh. I've wondering macam mana diorang create avatar tu. Then aku jumpa gambar2 ni. Baru aku dapat imagine how dificult to create that movie actually. Patut la cost dia berjota-jota. Tapi return dia berbillion-billion. Fuhh...buat movie cepat kaya kan..kalau movie gempak cam avatar ni la.

Ni ada beberapa snapshot the making of avatar. Tapi ni snapshot Jake Sully dengan Neytiri je. Look at the small green dotted on their faces. The Motion Capture technology has gone very detail.






















Cerita ni bukan cerita cinta, bukan cerita perang tapi cerita tentang humanity. Cerita ni betul2 di luar imaginasi, di luar kotak pemikiran biasa. Aku malas nak review panjang2 sebab aku bukanlah pengreview movie yang bagus. Lagipun sure dah ramai yang dah tengok cerita ni. Bagi aku cerita ni SUPERB!!

-->entry basi tapi nak post gak..heheh

[wawa]

3 comments:

mysarah said...

aku memang terpaku giler ah bile tgk cite ni. marbeles

Salwa Saalodin said...

yah!!tertukul dan terpaku..hehehe

it's my life said...

best2...nak tgk yg 3D..tp ketidakcukupan duit la.huhuhu...