Sunday, December 11, 2011

GEMS Team Building 3-4 Disember - TMTC Taiping

Last week bersamaan dengan 3 Disember 2011, first time since aku kerja TM, aku join Team Builing. Tapi this is my third time kat TMTC Taiping. My first time was English Course (CiBEC) and last time was my induction program. I miss Taiping so much. Muahahaaa
Most of GEMS staff attended except for yang kena stay for project go-live support and other personal matter. Lebih kurang 140 of us yang join. Yang bestnya team builiding ni, 2 minggu before tu dah dapat group, team lead pun dah tau. Yang lagi best, before pergi team builing tu each group kena prepare dengan group name, group cheer, group motto. Pergh the whole week before kitorang pergi tu, dah bersemangat waja training group cheer. Ala2 dah berteam building kat office la. Happening gilerr. Huhu
On 3 Disember tu, pagi2 kitorang gather kat Group IT punya office kat Menara and gerak dalam pukul 8.30pagi. Dalam bas tidur je. Huhu.
Bas dia sejuk macam peti eskrem wooo. Then break kat Tapah kejap. Lebih kurang pukul 12.30 we all arrived at TMTC Taiping. Waaaaa a lot of memory here. A LOT!!!!
Suspend sebab tak tau roomate sekali dengan Kak Tasha daaa. Jiran aku kat office. Huhu tak mencabar langsung.
Ice breaking the happening time la sebab semua group kena present they all punya group cheer. Macam macam gaya ada. Tak percaya lak orang GEMS yang selama ni cam skema gila gila jugak.
After that we have amazing race around Taiping. Aih tiap kali datang sini activity yang sama. Soalan pun sama tapi sayangnya aku dah lupa jawapan. Haha.
Malam tu plak ada bearing challenge. Dalam kawasan TMTC je tapi susah jugak sebab kena baca compass pastu gelap plak tu. Mencabar jugak la. Tapi tak sabar untuk hari esok.
Esok paginyerrrr, yeaaaayy...Nak naik bukit larut. Rindu giler nak naik. Aku suka view kat atas tu. Before ni aku naik ikut jalan tar, kali ni ikut jungle trek. So-so je tak mencabar sangat macam kat Genting dulu. Tapi yang tak bestnye, tak naik sampai puncak. Maka dengan itu tak dapat la tgk view yang dirindui itu.
Hmmm, basically tu je la activity team building. Sebab time constraint kan. Tapi we are so happy. Perkara yang aku rasa sangat happy:
  1. Masa amazing race group kitorang singgah makan durian!Haha. Dapat point lebih for this.
  2. Before balik kitorang singgah makan mee udang. Sedap woooo!!

So yang bestnya makan je la. Haha

Taklaaa, yang best is we know each other better!!

[wawa]