Tuesday, December 11, 2012

6 months ago

Heheheee

6 months ago consider lama tak?? Lama la jugak kan.. (password pn terlupa..kena remember password tadi..hewhewhewwww)

In this 6 months, banyak benda dah jadi. Banyak and besar. Apekah?? Besar tu contohnya badan semakin besar tah bila nak kecik. Hahahaa

Ok, yang terbesar adalah abg aku dah kawennnn. WHAT??!! Iye dia dah kawen. So tiba-tiba kan. For those yang rapat ngan aku tau yang dia ada tunang. Dia bertunang before aku study UUM lagi. Ni aku dh grad dh keje pun 3years plus. Lama gila dia di dalam relationship pertunangan itu. Tapi sayangnya, dia takde jodoh dengan tunang dia tu.

Kali ni takde bertunang pun, merisik je then terus tetap date nak kawen. Fobia kut dengan tunang2 nih. Maka dengan itu, pada Raya Aidilfitri yang lalu kitorang sefamily pn balik Perak sebab sambil tu nak gie putuskan pertunangan mereka yang dah mencecah usia 8 tahun tu. Perghhh lama siut. Aku pun dah anggap Kak Ina and family dia dah macam family aku sendiri. Tapi dah takde jodoh nak buat macam mana kan. Terima je la ketentuan Illahi.

Balik Perak best jugak sebab lama tak balik. Best laaa. Ye la balik kampung yang kadang2 ni memang best kan.

So on 17 Nov 2012 yang lalu, abg aku sah menjadi suami kepada isteri dia. Orang ganu. Sambutan sangat macam takde sambutan. Hahahaa. Sedih pun ada orang buat camtu. Tapi lantak kau laaa. Kau yang malu buat kenduri camtu. WTF!!! Memang macam tragedi la kenduri kat Terengganu tu. Heh malas nk cerita sebab sakit hati kalau cerita. Hahahaa

Lepas tu week after tu kenduri kat rumah aku. Ok laa. Nak kata grand brilliance tu tak la kan. Tapi at least meriah 200 juta kali dari kat Terengganu tu. Jahat tak aku. Hahahaa. Tapi yang frustnya, Elli tak dapat datang kenduri tu. Keje. Dah macam dia tu tokey RHB jer. Ok abaikan.

Ok apa lagi nak cerita. Ok tu je. Tu je yang berlaku dalam 6 bulan nih. Yang lain biasa2 jer. Contoh yang biasa:
  1. Join BUMIKU camp kat Sedim, Kulim yang awesome nak mampos. Perggghhh water rafting memang exciting wa cakap sama lu. Dapat experience baru, kawan baru. BEST event ever in this yearrr!!
  2. Join treasure hunt organized by Etiqa Maybank. Jelajah pantai timur. Tidur kat Swiss Garden Kuantan. Best jugak. Dapat no 8  out of 50. Terrer kan kan kan. Muahahahaa. Last year pun join jugak. Last year ke selatan. Time tu tido kat The Zon by the beach JB. Group last year Kak Shidah, Dekna, Kak Uji. This year En Usop, Lang ngan Dekna. Best treasure hunt nih. Mencabar otak, minda, fizikal dan segala bagai la. 
  3. Join treasure hunt lagi tapi Tiaranita plak. Tapi yang ni walk-a-hunt. Which is jalan kaki dalam mall. Ni 3rd time aku join. First time kat Taman Botani Putrajaya, dapat no 9, dapat blender. Second time kat Sunway Pyramid, dapat no 4, dapat rice cooker. This time susah giler woo soalan dia. Tapi ok la dapat no 5, dapat serving bowl yang amat berat. Ok la kan tuhhh
  4. Project BEST dah selamat go-live phase 2. Best best best. Suka sangat. My baby tu. Now dah dapat project baru. Asset Verification. Much much more challenging. In term of process, BEST lagi susah. Tapi in term of development, Asset Verification ni lagi susah. Sebab dia ada mobile technology. Which is new to TM and of course to me too. Tapi serious suka serious excited nak gila sebab new technology man!! Tapi sekarang project on-hold sebab management issue. Damn!!
  5. Apa lagi yang hebat berlaku?? Tu je..hhahahaa
  6. Kenapa today aku update blog setelah lama tak update? Sebab sekarang tengah tak busy sangat. Balik pun siang lagi. So tu category tak busy sangat la tu. Huhuhuu

Ok tu je. 

Tiba-tiba rasa rindu kat budak nama Ian Naufal. Miss u damn much baby!!

[wawa]