Saturday, February 27, 2010

Monalisa in Different Countries

In Palestin

In Syria

In Tehran

In London

In Lebanon

In Kuwait

In India

In Egypt

In Afganistan

In Malaysia?????

hahahaha....

[wawa]

Friday, February 26, 2010

DUBAI: Beach in every house!!

wo wo wo..gilos betul la Dubai ni..semua rumah ada pantai tu. Gila ke apa??sekali tsunami pe citer??korang layan gambar2 ni ek..memang kagum siut..harga rumah kat sini pun sure sure laa cam siut je kan..

Do not miss the last picture k..












Now see this!!
This is taken from the world's tallest building
-BURJ DUBAI-
2,620ft / 801m!!

What do you think??very the.........


Really Really AMAZING!!!
Look at the edge (uppermost right corner) of the picture, you can almost see the turn of the earth
The persons who are working on the upper most Girders can see the

'ROTATION OF THE EARTH'
So terrifying..
[wawa]

TAG

Dah lama tak tag mentag ni..ni pun terperasan kat shoutbox aku telah di tag oleh cik mira..soalan dia kacang jer..kekeke

1) You have to print screen wallpaper that you are using right now

2) Tell us why you like the wallpaper
Korang dapat recognize tak wallpaper aku ni? ni adalah Menara TM. tempat aku mencari rezeki. Eh tak la, opiz aku sebelah Menara TM ni. Menara TM Annexe adalah opiz ku. Cun kan gambar ni. Bukan la dari photgrapher professional. Tapi dari opizmate ku iaitu Kak Keren 'Karamel'. Aku baru je tukar wallpaper ni sebab gambar ni masyuk. Before ni gambar konvo aku.

3) Tag 10 people...
siapa ek??sape2 yang bukak blog aku la..korang jawab tag ni ek. Senang je.

[wawa]

Where to hide your valuable things?

tadaa....simpan kat sini...menarek!!!















aku x sure la ada ke x jual benda2 alah camni..kalau ada menarek kan..

[wawa]

Thursday, February 25, 2010

Grandma oh Grandma!!


click untuk tumbesaran

apa kes hakim tu nak warning lawyer2 tu..kekekeke!!

[wawa]

Wednesday, February 24, 2010

Making of AVATAR!!

AVATAR!!

The most expensive movie in the world..satu lagi movie dari James Cameron selepas dia memecahkan rekod dunia perfileman dengan cerita TITANIC lebih kurang 10 tahun yang lalu. Cerita ni bertahan kat wayang lebih dari 2 bulan. Almost 3 months, semua wayang fullhouse sebab movie ni. Yang 3D pun laku habis laa. CD2 dia pun cepat je abeh. I've wondering macam mana diorang create avatar tu. Then aku jumpa gambar2 ni. Baru aku dapat imagine how dificult to create that movie actually. Patut la cost dia berjota-jota. Tapi return dia berbillion-billion. Fuhh...buat movie cepat kaya kan..kalau movie gempak cam avatar ni la.

Ni ada beberapa snapshot the making of avatar. Tapi ni snapshot Jake Sully dengan Neytiri je. Look at the small green dotted on their faces. The Motion Capture technology has gone very detail.






















Cerita ni bukan cerita cinta, bukan cerita perang tapi cerita tentang humanity. Cerita ni betul2 di luar imaginasi, di luar kotak pemikiran biasa. Aku malas nak review panjang2 sebab aku bukanlah pengreview movie yang bagus. Lagipun sure dah ramai yang dah tengok cerita ni. Bagi aku cerita ni SUPERB!!

-->entry basi tapi nak post gak..heheh

[wawa]