Tuesday, March 30, 2010

Teaming with PASSION!!!

Aku sedang menjalani Teaming with PASSION - TM!!!!!!

AWESOME!!!!!!!

Thanks to TM for this fabolous course...

Wednesday, March 24, 2010

Dimanakah Keadilan!!

-Satu Kisah Tentang Keadilan-

di suatu petang yg nyaman....sedang saya syok2 tidor terasa ada sesuatu melompat atas kepala saya.kendian, benda tu bergerak ke badan
rasa cam kena patuk kat perut..... takkan kutu kot?
bila toleh.... rupenyer si ijou, burung tecik yg tuan saya baru beli semlm
saya suruh ijou gi main jauh2, saya xmau kawan ngan dia....lagipun saya ngantuk giler ni
tapi dia xmau, and masih patuk2 saya
pastu masih nak naik atas bdn saya, berat gak si ijou ni.
tak lama kendian, saya dengor dia tgh patuk benda lain lak... rupanye mengerjakan hp tuan saya

saya pun jerit "Oi!rosak nanti, tuan marah lah".
dia melawan lak tu
masa saya nak luku kepala dia sedas, tuan saya lalu lak
akibatnye saya dihukum tanpa dipanggil utk membela diri
oh.... di manakah keadilan? bukan saya yg wat tuan~~

[wawa]

Sunday, March 21, 2010

Train all over the world!!

Yosshh...

dah lama, atau lebih tepat lagi dah lama sangat aku x update blog..dah lama juga x berblog walking..bukan blog jer, even FB pun dh jarang jenguk..update through phone je..sebab2 x update:
  1. Penat (konon la)
  2. Busy (create blog utk orang lain)
  3. Kesihatan (power spek semakin meningkat)
  4. ASTRO (rumah aku baru ada ASTRO ok)
  5. MALAS (x dapat di atasi ok)hehe..
Kali ni aku nak citer (lebih tepat lagi show off picture je) pasal train kat dalam dunia ni. Ada macam-macam bentuk.

China - CRH


Taiwan - THSR


Korea - KTX


Japan - Shinkanzen


Spain - AVE


UK - Eurostar


France - TGV


And the best is: Pakistan - All aboard...hehe

[wawa]

Wednesday, March 10, 2010

Blood Donation + Sakit Perut

After lunch tadi aku dengan pemurah sekali telah menjayakan aktiviti blood donation. Sekarang aku mengalami sakit perut yg kronik. Ada kaitankah??

Sekian - short entry-

[wawa]

Tuesday, March 9, 2010

Sharing is Caring


Let us share what Datuk Dr. Fadilah Kamsah used to say :


"Ada orang datang ke pejabat dengan perasaan penuh gembira & ceria, ada datang dengan perasaan "biasa" dan ada datang dengan perasaan serba tak kena ."

Ingat lah, sesiapa yang datang hanya dengan perasaan "biasa" saja, hasilnya adalah "biasa" saja, sesiapa yang datang dengan ceria, hasilnya akan jadi lebih daripada biasa ataupun luar biasa.

Bekerja la dengan ceria agar menghasilkan produktiviti yang luar biasa yang akan menggembirakan orang di sekeliling kita. Semoga hasil itu akan mendapat keberkatan insyallah..."

Jadi renungkan lah....


1. Ada antara kita datang ke pejabat hanya memenuhi tanggungjawab 'DATANG BEKERJA' tapi hampa,
hasilnya macam kita ' TAK DATANG' kerja

2.
Ada kala kita rasa kita BUSY giler, rupanya kita hanya 'KELAM KABUT' .

3. Adakala kita rasa kita PERIHATIN , tapi rupanya kita BUSY BODY.

4. Adakala kita rasa kita OPENMINDED and OUTSPOKEN tapi rupanya kita KURANG PENGAJAR'AN.

5. Adakala kita rasa kita berpemikiran KRITIS , rupanya kita hanya lebih kepada
KRITIK yang mencipta KRISIS .

6. Adakala kita rasa kita ingin menjadi LEBIH MESRA tapi rupanya kita di lihat lebih MENGADA-NGADA .

7. Adakala kita suka bertanya 'KENAPA DIA NI MCM TAKDE KEJE', adalah lebih baik kita tanya
'APA LAGI KEJE YANG AKU BOLEH BUAT ?'

8. Adakala kita rasa kita ni pekerja yang SEMPURNA,BAIK DAN BERDEDIKASI tapi cuba tengok dalam-dalam, selagi hati kita berdengki,jatuhkan reputasi sesama rakan sekerja (report kat bos kawan kita tak bagus dari kita)dan tak amanah (mencuri dan tak siapkan kerja),kita sebenarnya patut terima hakikat betapa kita lebih teruk dari dari anggapan kita itu sendiri.

Pejam mata dan renung lah diri, kalau kita perlu melakukan ANJAKAN PARADIGMA , maka lakukanlah segera...tapi manusia tetap manusia..sukar untuk berubah kerana kita selalu beranggapan kita lebih baik...
adakah dengan merasakan itu kita sememangnya terbaik?

Maka untuk itu , mari kita mula senyum, ceria, mesra sesama kita dan tingkat kerjasama dalam kerja, tak rugi kita semai rasa 'kekeluargaan' dalam tugasan ...kalau kita kurang kerja, cari la kerja membantu teman-teman yang lain.


Tak dapat gaji lebih pun tak apa sebab pahala dapat..
kita withdraw kat akhirat nanti...
tapi kalau kita asyik dengki mendengki..
nasib la sebab sudah ditentukan jalan yang sukar itu yang kita pilih..


Renungi lah, berapa ramai kawan kita dan berapa ramai lawan kita, nescaya itulah kayu pengukur diri yang sebaiknya...

"Mengkritik tidak bererti menentang,
Menyetujui tidak semestinya menyokong,
Menegur tidak bermakna membenci,
dan berbeza pendapat adalah kawan berfikir yang baik."


The Climb!!


I can almost see it
That dream I am dreaming
But there's a voice inside my head saying
"You'll never reach it"

Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking

But I gotta keep trying
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down
But no, I'm not breaking

I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
Just gotta keep going

And I, I got to be strong
Just keep pushing on

'Cause there's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Somebody's gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

Keep on moving, keep climbing
Keep the faith, baby
It's all about, it's all about the climb
Keep the faith, keep your faith, whoa

[wawa]

Monday, March 8, 2010

Dan TAG Lagi..

1. who tag you?
rahsie..tapi aku dh penah buat tag ni..tp sebab kebosanan aku layan lagi!!

2. do you like tags?
bleh laa...time boring layankan aje

3. If you can have a dream to come true,what would it be?
i want to be.....rich,richer.,richest!!!!!!hiihiiiiii

4. What is your current mood?
boring, boring, boring

5. What will u do if your crush said he/she adores u to?
suke la!!

6. Will you fall in love with your bestfriend?
i dun think soo...

7. Which will you prefer,loving someone or being loved by someone?
bOth...hehehehee (tamak)

8. What is your favourite food?
my mom's dishes of course...

9. If the person you dislike is right infront of you,what will you do?
wat bodo jep

10. What do you pray each day for your loved ones?
being happy alwiz and alwiz

11. How would you see yourself in ten years time?
isteri, ibu..hahahahaha

12. What is the reason that could make you tensed up?
xde duit, xde kawan

13. What kind of person do you think the person who tag u is?
rahsie kerajaan

14. Would you rather be a single and rich or married but poor?
single and rich sbb now still single...hihihiii

15. Would you sacrifice for your loved ones?
depends

16. What's the character must have in your partner?
responsible

17. If you fall in love with to people simultaneusly,who would you like to pick?
dun think soo...

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing that someone has done?
forgive maybe..forget hard cket

19. Do you prefer being single or having a relationship?
for dis time being...preferred single

5person that you would like to tag:
sape2 ajerr...

p/s: arini aku mood TAG ok!!

TAG Lagi

1. Adakah anda rasa HOT?
- YA!!sangat hot sbb sekarang memang musim panas..adakah aku perlu pasang aircond kat rumah ni??oh no!!

2. Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang!


3. Cerita pasal gambar ni
- gamba ni di extract dari laptop lame ku..zaman dolu2 punye gamba la ni..cute kan??

4. Bila kali terakhir makan pizza?
- Last Saturday..time outing dengan opizmate ku (Kak Niza, Izan & Kak Ros)

5. Lagu terakhir anda dengar
- OST citer SIONG..citer tu baru je abeh

6. Apa anda buat selain menyelesaikan tag ni
- watching tb, layan fb

7. Selain nama sendiri, anda di panggil nama apa?
- wawa, wawa, wawa

8. Tag lagi 8 orang
- sesape yang boring dan membace entry ini, sila lah buat ye

[wawa]

Selamat Hari Wanita Sedunia!!

8 Mac 2010 adalah Hari Wanita Sedunia. Dan tema untuk tahun ni adalah:

"Equal Rights, Equal Opportunities: Progress for All”

Semoga tema ni betul2 menjaga hak2 wanita di seluruh dunia. Semoga tiada lagi diskriminasi terhadap kaum wanita. Semoga wanita layak untuk mendapat hak dan peluang yang sama rata dalam semua bidang di dalam dunia ni..

Aku adalah seorang anak, seorang adik, seorang kakak, seorang kawan, seorang pekerja dan yang pasti seorang wanita..semoga semua wanita di dunia ini menjadi seorang wanita yang hebat di bidang yg diceburi.

Dedikasi khas untuk wanita yang hebat!!my mom for sure..

-salam hari wanita-

[wawa]

Sunday, March 7, 2010

Cinta Sejati - 6ixth Sense

Tak ada yang bisa mengerti rindu di hatiku
Selain dirimu yang telah menyelami
Samudera hatiku ini

Tak ada yang bisa memahami seluruh jiwaku
Selain dirimu yang telah menggenggam
Seluruh jiwaku ini

Sejauh mana pun kau pergi
Tak kan jauh
Dari hatiku ini…

Kaulah cinta sejati dihatiku
Hingga nanti kumati
Kaulah cinta abadi dijiwaku
Hingga akhir hayatku nanti…


special dedicated: untuk semua orang yang aku sayang..most and foremost, my mom, my family, my besfren and semua kawan2 aku yang always by my side tak kira susah / senang, yang selalu menjadi pendengar / pembaca yang setia, yang sentiasa menjadi penyupport aku tak kira masa...

Thanks a bunch!!!

[wawa]


Friday, March 5, 2010

Clueless, Helpless

My current mood..

I'm clueless, I'm helpless...

Hurt deeply inside..

my mood, please come back dear!!

Tuesday, March 2, 2010

Car Insurance


CAR INSURANCE CLAIM VOID.... PLEASE READ STORY. BEWARE!!!

This is a real story, my nephew told me, & I would like to share with all of you.. Be careful, if u hv the habit of sending yr car for car wash or similar matter (car jockey etc) while in shopping complex...

Two weeks ago my nephew sent his Toyota Harrier for car wash in the car park of Bangsar Shopping Complex while he had an appointment there. He handed the car keys to the car wash people n left the car park for his appointment.

After the appointment he went to collect his car, & the car wash people told him that his car had been collected. How CAN??? After a prolonged argument without any results, he had no choice, but to make a police report... n follow up by insurance claim..

Insurance company rejected his claim 'cos the reason is the car was not stolen, the point of contention was why did he hand over the car keys to someone unknown, n why did he not wait there till the car washing was finished...? ??

So, be careful next time. If u really need to send yr car for car wash, better stay there and wait for yr car, if not, this may happen to you.... ALWAYS GET AN OFFICIAL RECEIPT LIKE YOU DO WHEN YOU SENT YOUR CAR FOR SERVICING AT HONDA, PROTON, TOYOTA ... DON'T PLAY THE FOOL.

Pls forward this msg to all your friends to warn all of them...

Thank you for the Information.

I am a Senior Manager with MCIS ZURICH and confirm that if you hand over the keys of your car for someone to take care example :- Car Wash, Car Park and on your return if the Car is 'taken' away, Insurer WILL NOT PAY for the 'Loss'.

Regards,
K.Arumugam
Regional Manager
GBD Region 2
MCIS ZURICH INSURANCE BHD
Wisma MCIS ZURICH
Jalan Barat , 46200 Petaling Jaya

Monday, March 1, 2010

I Go....


I Go
So long, fare thee well
The dancer and the dancing days have taken leave and fell
So turn down this bed of stone

Quench me with the deadly nightshade from the rose that you belong
The long December rain is falling now
Running down on streets to nowhere
Music is my life, you’re my sweetest nightingale
But I can’t hear it here no more
And I go
I go

Hush now, don’t shake or break
Words have fallen silent like soldiers to the grave
No matter what they do or say
Lay me on the sleepy meadow by the tracks upon your face

Harini last day aku kat Level 6 TM Annexe 2 ni. Harini juga genap 9 bulan aku kat sini (Jun '09 - Feb '10). Means aku akan meninggalkan GEMS Business Development & Support. Tapi aku still warga GEMS lagi. Tapi dah up level la. Up dari level 6 ke level 9 ye. Bukanlah naik pangkat ( I wish). Heheee..Level 6 ni best giler. Bukan best sebab air cond dia ek (sangat la membeku kan diri), tapi best sebab penghuninya. Sangat la cool, sempoi, havoc, friendly dan lain2 yang best. Bukan je member2 je best, boss2 pun best. Boss aku paling sempoi laa..

Aku x tau la macam mana aku kat Level 9 tu nanti. Mintak2 la sempoi gak. Baru best nak keje. Sedih nak tinggalkan warga Level 6 ni. Tapi demi career improvement aku, I have to go.

Lunch hour tadi, geng2 level 6 telah mengadakan farewell party kecil-kecilan untuk aku. Sedih!!
Lokasi santapan kat Basil (click for info) Bangsar Village. Gambar akan muncul kat FB soon.

Thanks for the moment kawan-kawan...