Friday, November 27, 2015

Adam Rizqi 5months!

Harini Adam dah umur 5 bulan. Rasa cpt je masa berlalu. Macam baru lagi lahirkan Adam. Selama 5 bulan memegang status ibu ni, banyak perubahan. Yang paling ketara jadual hidup la berubah. Especially time tido. Kena follow time dia. Tp Alhamdulillah sekarang Adam tido pukul 12 bangun pukul 8 pagi. Kadang2 dia bgn time subuh. Tp kalau tak susu before tdo pukul 3 dia bgn susu kejap. So xde menganggu waktu tdo aku sgt. Kadang2 je dia tdo lambat pukul 2 pagi cmtu. Sbb siang tdo byk. Sabo je la time tu. Pastu tdo nk dodoi2. Kalau x ngamuk resah gelisah. Kat taska pun ok xde masalah setakat ni. Syukur sgt.

Perkembangan dia setakat ni, baru pandai nk meniarap sendiri. Mengiring tu dh pandai dh. Ckp byk. Jerit pn selalu. Suke dengar ibu abah nyanyi2 panggil dia. X suka duduk sorang2 sunyi2. Agaknya sbb dh biasa meriah kat taska kut. Suka masuk jari dlm mulut. Bukan jari je tpi segala benda la. Suka main air liur. And the impress thing, dh kua gigi bawah. Omey sgt.

Dalam banyak2 nikmat yg Allah kurniakan kat aku, nikmat anak ni adalah nikmat terbesar, terhebat dan terbahagia aku rasa. No doubt at all. X kisah abeh duit byk, x kisah penat lelah, x kisah x cukup tido. He is everything. As long as anak sihat, bahagia, gembira. Bila tgk muka anak, hilang segala ape rasa yg x senang. X tau mcm mana nk ckp. Mak2 je phm perasaan ni. Aku bersyukur yg x terhingga sebab Allah bg kesempatan utk aku rasa kebahagiaan x ternilai ni. Syg kat anak x sm mcm syg kat mak bapak, kat suami, kat kwn2. Syg yg x terbanding. Ermm x reti la nk ckp cmne. Tp tu la rasa dia. Rasa yg sgt hebat.

Semoga membesar dengan baik ye syg. Jangan degil2, rajin solat, rajin mengaji. Jadi anak soleh.

0 comments: