Monday, October 3, 2011

Resepi Ayam Bakar Madu [Honey Roasted Chicken]

Ok tuan tuan puan puan,

Sudah lama tidak ada entry tentang resepi sebab dah lama tak cuba resepi menarek. Huhu

Kali ni aku kasi resepi Elli yang masak sebab dia ada kat rumah off day.

Bahan Bahan:
Ayam (dalam peti ada isi ayam je so guna je la apa yang ada)
Sos tiram
Kicap Pekat
Blackpepper
Madu
Garam

Cara Cara:
Potong ayam, jangan kecik sangat (kang bakor kecut plak dia)
Rebus ayam nak kasi bakar kejap je
Perap ayam dengan segala bahan tadi
Bakar lebih kurang sepoloh menet each side


Dah siap!! Ready to eat..

oh ye sos dia guna BBQ sos. Cara nak buat, pegi Giant, cari part roasted chicken biasanya belakang kat situ ada jual sos BBQ yang sedap. Haha

[wawa]

0 comments: