Monday, November 7, 2011

Salam AidilAdha

Last year aku beraya kat KL. Ingat lagi bangun pagi masak nasi ayam solat raya ngan indon. Huhuh. Tahun ni aku balik Kuantan sebab family buat korban. Plus cuti panjang. Ni 1st time aku tengok live lembu kene sembelih. Before ni sampai time lembu dah mati. Luckily aku ni jiwa kental. Sebab kalau kesian kita tak boleh makan daging tu kan. So aku kentalkan hati untuk tak kesian kat lembu tu. Hahah. Susah rupanya lembu nak mati. Baru aku tau.

Lepas sembelih, terus buat bbq. Perggghh memang terbaik dari ladang weiii. Fresh punya daging. Tak masuk peti pun lagi. Daging batang pinang plak tu. Cayalahhh.

Lepas aku melantak bbq, aku pun pening. Haha.

Oh yer, gambar tak tau la bila nk upload sbb update pun thru iPod jer. Susah la nak masuk image. Last entry pun tak masuk image lagi.

Sekarang pun aku a bit busy with my new project. Actually bukan a bit la tapi much much more busy than usual. This is my second project after LSO. Project name Bulk Payment. Super duper excited doing this project. The thing is I am not sure whether it can be completed within time given or not. Time given is only 6 months which 4 months for phase 1 and 2 months for phase 2. Is that crazy??!!

Yess. Management is too ambitious towards this project. Maybe juge nak jaga budget. The long your project timeline, the more budget burst.

So I have to take this CHALLENGE!!!

[wawa]

0 comments: