Thursday, September 15, 2011

Sebab ramai orang Malaysia suka makan spaghetti

It's not too late for me to wish Selamat Hari Raya. Now is still 17 Syawal. Hehe

Actually aku baru tengok yang aku posting via Ipod tu. Cess apa kejadahnya buruk camtu. Masa posting tu beria aku buat paragraph. Tapi tak jadi pun. First entry tu aku gune app pen my blog. Yang second ada picture tu aku guna blog my picture kut. Tak ingat la plak nama apps tu. Kene cari apps lain yang lagi best kut. Becerita pasal raya dan iPod, masa raya haritu ramai la jugak sanak saudara datang beraya. Tapi kenakalan kanak kanak semua dapat di atasi dengan adanya iPod dan internet. Whoooaaa kanak kanak zaman sekarang hi-tech wooo. Kalau ada iPad siap takmo balik kut. Huhu. Cuba ko kasi robot ke teddy bear ke ko ingat diorang nak layan ke? Pandang pun tak kalau ada iPod/iPad di sisi. Haha

Itulah cerita raya. Gambar semua kat fb. Tak de mood nak copy ke sini. Haha.

Eh eh ape cerita spaghetti ni? Macam ni, aku kat office ni. Biasanya setiap hari aku busy sebab sekarang banyak kerja, banyak project, kurang staff. So kerja berlambak la. Tiba tiba harini boss aku cuti, big boss aku pulak half day la. Cess terus update blog. Kejam giler.

Barulah aku nak usha nuffnang aku. Most of people yang visit blog aku akan search spaghetti. Means that ramai orang Malaysia suka makan spaghetti tapi tak reti buat. That's why cari resepi spaghetti bolognese using preggo. Hehe. Biasalah orang sekarang tiap kali nak masak mesti google dulu resepi. Aku pun camtu even kadang kadang dah tau cara nak masak benda tu. Habit kut.

Aku cuba perah kepala otak aku kenapa ramai orang Malaysia suka makan spaghetti. My findings are:
  1. Of course sebab sedap. Especially kalau buat sendiri. Boleh control masam, masin, manis, pedas.
  2. Sebab senang nak buat. Bak iklan Chef Riz preggo tu, semudah 1,2,3. Rebus spaghetti, toskan, panaskan preggo. Siap! Makan! Tapi apa rasa wei makan yang macam tu. Buat sos sedap sikit. Letak daging, mushroom. Baru mengancam.
  3. Sebab feeling feeling Italians. Ye la, kau makan Italians foods of course kau fefeeling Italians. Haha. Pastu bila orang tanya, "kau reti masakan western?", kau dengan bangga boleh jawab "of course la reti. Takat spaghetti bolognese tu, hujung jari beb "(jawab dengan angkuh)haha
  4. Sebab makan spaghetti cepat kenyang sebab spaghetti tu macam muak kalau makan banyak banyak tak macam nasi. So kau makan sikit je kau kenyang. Pastu konon konon diet terbaik la. Haha
Karut tak finding aku. Muahahahaa. Tapi thank you eh kepada semua penggemar spaghetti. You make my blog traffic increase!!

[wawa]

0 comments: